Despre noi

Centrul Naţional al Cărţii funcţionează din anul 2007 în cadrul Institutului Cultural Român. Activitatea sa sprijină traducerea şi promovarea literaturii române, prin programele TPS (Translation and Publication Support Programme) şi Publishing Romania şi prin coordonarea prezenţei româneşti la târguri internaţionale de carte şi festivaluri de literatură.  

Centrul naţional al cărţii (CENNAC) are în componența sa Compartimentul Târguri de carte, Editura ICR și Compartimentul Publicații.

Institutul Cultural Român a fost înfiinţat in anul 2003 în scopul promovării la nivel internaţional a literaturii şi culturii române.

Institutul Cultural Român include o reţea de 17 institute ce funcţionează în 16 ţări, al căror rol este furnizarea de informaţii despre literatura, limba şi civilizaţia română şi a căror activitate este coordonată de sediul central situat în Bucureşti. 

Bugetul Institutului Cultural Roman provine  din subvenţii de la bugetul de stat, venituri din activitatea proprie şi contribuţii de la sponsori şi parteneri. 

În această secțiune veți găsi sigla Institutului Cultural Român.

Desenul siglei este realizat din patru semicercuri, simplu de reprodus. 

În dreptul desenului, la aceeași înălţime, este scris numele Institutului Cultural Român, pe trei rânduri suprapuse. Caracterul folosit este Californian FB, aldin. Textul este justificat forţat.

Culorile pentru siglă pot fi numai albastru (opţiunea principală), roşu, galben sau bronz. Culorile poartă o combinaţie de cifre şi litere din codul PANTONE. Acest indiciu este orientativ și nu implică obligativitatea folosirii unei culori speciale (poate fi realizat din policromie). 

Sigla poate fi neagră sau albă (non-culori).

Se pot descărca variante de culori ale siglei, în format TIFF, rezoluţie 300dpi.

Cine suntem:

Bogdan Popescu Director

e-mail: bogdan.popescu@icr.ro

Compartimentul Târguri de carte

Mihaela Ghiţă

tel.: +40 317 100 691

e-mail: mihaela.ghita@icr.ro

Simona Brînzaru

tel: +40 317100684

e-mail: simona.brinzaru@icr.ro 

Editura ICR:

Maria-Simona Constantinescu - editor coordonator

tel: +40 317 100 637

e-mail: editura@icr.ro

www.e-icr.ro/

Compartimentul publicaţii:

Irina Horea

tel: +40 317100 634 

e-mail: lettre@icr.ro

http://www.icr.ro/categorii/reviste/


Albastru Alb Negru

Mergi la inceput